Hälsa & välbefinnande Gällivare

Hälsa och välbefinnande i Gällivare. Välkommen till Maitri movement -din massör i Gällivare. Jag erbjuder Massage, yoga- och meditationsklasser, retreat, föreläsningar, event och resor med inriktning mot hälsa och välmående. Samt utbildning i Hjärt-Lungrädddning och Första Hjälpen. För hälsa och välbefinnande!

Hälsa och välbefinnande Gällivare | Maitri movement

Välkomna till Maitri movement

Jag erbjuder
Massage, yoga- och meditationsklasser, retreat, föreläsningar, event och resor med inriktning mot hälsa och välmående.
Samt utbildning i Hjärt-Lungrädddning och
Första Hjälpen.


Lisa Hansson är är Sjuksköterska med specialistutbildning inom Intensivvård och Utbildare inom Hjärt-och Lungräddning (HLR) av både barn och vuxna samt Första hjälpen.

Yogalärare sedan 2012, med utbildning inom bl a YIN, Restorative, Globalyoga, Embodied Flow, Vinyasa Flow, Chakra, Barnyoga och SUP-yoga, Personlig Träning inom Yoga.
Håller även i dansinspirerade klasser, core, self-myofascial release och meditation/mindfulness.

Polynesisk massage, Reikihealing.

Aromamassage:
En avslappnande eller mer djupgående massage, t ex om du har något problemområde som behöver lite extra omtanke.
Jag arbetar med rena eteriska oljor utifrån vilken effekt som önskas.

Lomi-Lomi Hawaii massage:
Hawaiimassage eller ”lomi-lomi massage” som den också kallas, är en uråldrig holistisk massage som har sitt ursprung i den Polyneiska övärlden. Tanken är att Lomi-Lomi massagen ska återställa balans och harmoni till kropp, själ och sinne.
Lomi-Lomi har några olika benämningar. På engelska används oftast ”the loving touch”. På svenska används ibland översättningen ”den kärleksfulla beröringen mellan hjärta, hand och själ”. Lomi-Lomi berör på ett djupare plan.

Känslan när du får en Hawaiimassage är att behandlingen sköljer över dig med jämn rytm som havets vågor. Rörelserna är rytmiska, omväxlande mjuka och fasta och har ingen början eller slut och massagen är både avslappnande och vitaliserande.

Hawaiimassage tränger djupt in i muskulaturen, samtidigt som det är en intuitiv och mycket kärleksfull helkroppsmassage. Ingen behandling är den andra lik. Lomi-lomi massagen används för att låta MANA, livskraften, flöda genom kroppen. Ett fritt Flöde innebär hälsa, medan stopp och blockeringar kan leda till sjukdom. Massagen hjälper att frigöra din blockerade energi till fritt flödande livsenergi igen och löser upp spänningar, vitaliserar och lyfter. I massagen följs meridianerna (energibanorna) i kroppen, musklerna stretchas, trigger- och akupressurpunkter stimuleras för att öka cirkulationen och energiflödet. Den balanserar chakrasystemet och påverkar det endokrina körtelsystemet. Massagen är både rehabiliterande och förebyggande. Den löser upp såväl fysiska spänningar som känslomässiga blockeringar och bidrar till välbefinnande på alla plan. I behandlingen ingår även ansikts-& skalpmassage.

Behandlingen är oljerik och jag använder bara fina ekologiska oljor som är bra för din hud.

Regndroppstekniken:
Regndroppstekniken är en väldoftande behandling med rena terapeutiska eteriska oljor. Den var från början framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär, men visade sig ha god effekt även på många andra problem.

Regndroppstekniken är mycket kraftfull och djupverkande. Behandlingen utförs under fötterna på reflexzoner samt längs ryggraden med en kombination av lätta strykningar och olika massagetekniker.

Behandlingen hjälper dig att slappna av i muskler och leder och är fantastiskt bra för spända axlar, nacke och rygg. De renande oljorna penetrerar ner på cellnivå och hjälper kroppen att bli av med gifter och slaggprodukter samt stärker immunförsvaret. Via vårt luktsinne tar vi in dofterna från oljorna vilket har en lugnande effekt som är välgörande för att avhjälpa oro och stress.
Behandlingen avslutas med en skön och avslappnande värmeinpackning på rygg och nacke.

YIN Yoga Massageterap:
Det finns vissa kombinationer som passar alldeles fantastiskt bra ihop som t ex ost och kex, Helan och Halvan, jordgubbar och glass...
Yin Yoga och massage/beröring är en annan perfekt match!
Medan jag guidar dig in i olika YINyogapositioner får du samtidig behandling med massage och assist. Denna kombination frigör energi som lagras djupt i bindväven främst i ryggraden, höfterna och axlarna och skapar utrymme för ett djupare andetag, en smidigare kropp och ett tystare sinne.

FÖRDELAR MED YIN YOGA MASSAGE
Det kan vara till nytta för alla, men speciellt för idrottare efter en intensiv prestation, människor som vill öka sin flexibilitet och naturligtvis för trötta kroppar som behöver lite uppmärksamhet. Vi avslutar alltid med en djupavslappning.
Jag rekommenderar att du bär bekväma kläder!

Om YinYoga
Yinyoga är en långsam, enkel, avkopplande men samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet kan utföra.
I yin ligger fokus på kroppens yin-delar, såsom skelett, bindväv, ligament, inre organ och meridianer. Fokus är fascian, en bindvävshinna som omsluter och innesluter alla våra organ och muskler, men även blodkärl och nerver. Stelhet och osmidighet sitter främst i fascian och ju äldre vi blir, desto stelare och torrare blir den.
Med yinyoga-massage blir kroppen smidigare, du får en skön stretch och en stunds avkoppling.

Maitri Treatment:
Du kanske har något problemområde som gör sig påmint, som behöver lite extra omtanke. Kanske behöver du få en riktigt lugn, avkopplande stund, där du kan vaggas nästan till sömns, eller så längtar din kropp möjligen efter en riktig genomkörare med triggerpunktsbehandling.

Organic Anti Ageing Treatment:
En holistisk och upplyftande behandling som påverkar hela människan.
Behandlingen inleds med en ansiktsrengöring. Därefter följer stimulering av olika akupressurpunkter i ansikte och skalp, för att skapa balans och främja för ett bättre flöde.
Den efterföljande massagen av ansikte, nacke, dekolletage, axlar, armar och händer hjälper kroppen att forsla bort slaggprodukter och är både välgörande och energigivande. Genom att använda ekologiska vegetabiliska och eteriska oljor stimuleras sinnena och huden får en boost med näring och en härlig lyster.

Hjärt & lungräddning:
Vill du lära dig att rädda liv?
Vill du känna dig säker i hur du hanterar ett barn som sätter i halsen eller om någon plötsligt bara faller ihop?

Yoga & Mindfullness:
Lär dig mer om yoga och hur du hitta medvetandet. I en lugn tillvaro

Förläningar resor och event:
Arrangerar föreläsningar och event som bidrar till personlig utveckling och eftertanke.

Växtverket för människor som vill växa inifrån och ut.

För en ökad hälsa genom aktiva val med kost, stresshantering och rörelse kontra stillhet inifrån och ut. Föreläsningar, workshops, event och resor med
inriktning mot hälsa och välmående.


Besöksadress:
Östra Kyrkallén 2
982 32 Gällivare

Telefonnummer:
0703-282 779

Mail:
lisa@maitri-movement.com

Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor.
Jag förstår, stäng denna information